Alumni

Trobada amb Júlia Martín Badia, exalumna de l'escola

El dilluns 17 de gener, de  9:45h a 11:00h, els i les alumnes de 1r de Batxillerat han participat en una trobada amb Júlia Martín, exalumna de l’escola i amb una brillant i exitosa trajectòria acadèmica i professional.

La Júlia Martín te un doctorat en Bioètica i Ètiques Aplicades per la UB i un màster en Ciutadania i Drets Humans per la mateixa universitat, el dos  amb premi extraordinari. També te un màster en Bioètica i Dret i un Postgrau en Pedagogia Hospitalària.

És membre del Comitè de Bioètica d’HM Nens, del Comitè d’Ètica Assistencial del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, del Comitè d’Ètica d’Investigació del Col·legi de Metges de Barcelona, del Comitè d’Ètica de l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i presidenta de l’Espai de Reflexió Ètica en Serveis Socials d’un Servei Residencial d’Estades Temporals de la Diputació de Barcelona.

En la xerrada, la Júlia ens ha explicat que és un comitè d’ètica, com funciona i quin tipus de casos es tracten. Posteriorment, ha presentat dos casos reals, que s’han deliberat, respectivament, en un comitè d’ètica de l’àmbit clínic i en un de l’àmbit social, i ha obert un debat amb els alumnes, que han proposat possibles vies de resolució talment com si ells fossin membres del comitè que hi ha de donar resposta.

En aquesta trobada la Júlia també ha aprofitat per parlar de les possibilitats existents en acabar una carrera com Filosofia, de la qual sovint desconeixem les seves sortides i possibilitats, així com d’alguns aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de triar una carrera professional etc.

La xerrada ha despertat un gran interès entre els nostres alumnes de Batxillerat i sens dubte també els ajudarà a prendre les millors decisions sobre la seva trajectòria acadèmica.