Alumni

Taller Tractament de dades

En el marc d’activitats del Claret Divulga, l’alumnat d’ESO i Batxillerat ha gaudit de diferents activitats i en destaquem el taller "Tractament de dades" impartit per la Maria Viñas, exalumne de la casa que ha col·laborat amb l'escola per ajudar als nois i noies de Batxillerat. Moltes gràcies Maria per participar en les jornades del #ClaretDivulga!

Segur que us han parlat del mètode científic: per explicar fenòmens observats es formulen hipòtesis, es recullen dades per mitjà d’experiments, s’analitzen i finalment s‘extreuen conclusions. És així com la ciència avança, i no ho podria fer sense la estadística, que dóna les eines matemàtiques per a fer un anàlisi de les dades vàlid i rigorós. L’objectiu del taller és donar algunes d’aquestes eines que puguin resultar útils a l'alumnat de 2n de Batxillerat pel seu treball de recerca. Entendrem quan les podem utilitzar i quina informació ens proporcionen, mentre les apliquem a diferents exemples.

Què és el Claret Divulga?

Cada any, durant el mes de novembre, celebrem el Claret Divulga que consta d'un extens programa d’activitats per a les diferents disciplines (economia, salut, tecnologia i comunicació): xerrades, tallers, visites a centres de recerca i a empreses amb tecnologia puntera, mostra d’experiments científics...

Aquest cicle coincideix amb la Setmana de la Ciència, un esdeveniment d'àmbit europeu que té per objectiu divulgar la ciència i la tecnologia. Durant aquestes dates, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès envers la ciència, facilitant alhora el coneixement dels darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.