Visita a l'IRI

29 de novembre ESO

El passat 7 de novembre la classe de Tecnologia de 4t d’ESO va visitar l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de Barcelona. La visita va ser molt interessant ja que van poder conèixer de primera mà tan la feina que es fa en aquest Centre com alguns dels projectes que actualment s’hi estan desenvolupant.

L’IRI té tres objectius bàsics: promoure la investigació fonamental en robòtica i informàtica aplicada, cooperar amb la comunitat en projectes tecnològics-industrials i oferir educació científica.

Alguns dels projectes més innovadors que van poder descobrir els alumnes van ser:

1. Els robots TIBI i DABO. La missió principal d’aquests dos “robots germans” és la de guiar les persones per les ciutats. De ben segur que d’aquí poc temps, veurem pel carrer en TIBI i en DABO ajudant als turistes a trobar els llocs de més interès en una ciutat: serveis, monuments, ... Quina passada!

2. La creació d’un generador no contaminant. Cal valorar l’important avenç ecològic i mediambiental que pot suposar el projecte de desenvolupar una pila a partir d’elements no contaminants com l’hidrogen i l’oxigen.

Al final de la visita, tots els alumnes van coincidir que l'activitat havia estat molt enriquidora.

Quan coneixes l’IRI, la gent que hi treballa, els projectes que s’hi fan, ... penses que potser, en breu, alguns de nosaltres ens agradaria explicar que és l’IRI a un grup d’estudiants com el nostre....