Un munt de sensacions!!Cinquè al CosmoCaixa

28 de novembre Etapa 8-11

El divendres 23 de novembre, tots els nens i nenes de cinquè vam anar al CosmoCaixa. Aprofitant que estem fent el projecte d'astronomia, vam visitar aquest espai científic.

El primer que vam fer quan vam arribar al CosmoCaixa va ser anar al planetari. El planetari per fora semblava una cúpula. Ens vam seure en uns seients que semblaven del cinema on havíem de mirar cap a dalt per veure una pel·lícula. La pel·lícula ens explicava algunes constel·lacions (exemples: cranc, bessons..., els eclipsis, les galàxies ...)

Quan vam acabar de veure la pel·lícula algunes persones li van fer preguntes a la professora que hi havia.

En sortir del planetari vam anar al bosc inundat i vam veure molts animals (una anaconda, peixos, caimans, un castor gegant...), però vam estar poca estona perquè allà feia molta calor. Està representada la selva amazònica brasilera. Sabeu que en aquest ecosistema habita el 50% de la biodiversitat del planeta?? És increïble!!

A continuació, vam anar a la sala de la matèria, on ens van deixar una hora per anar sols o amb qui volíem, van anar mirant tot el que hi havia.

Em va cridar molt l'atenció que hi havia un gran tros de gel, tu el tocaves i estava gelat! Però jo pensava com pot aguantar fred això si allà feia molta calor?!

També hi havia un tipus de pèndol petit, que de fet era un pèndol gegant: com definir-lo? Eren com moltes boles juntes en fila,  hi havia una màquina que agafava "una bola" i la tirava. Llavors cada bola donava a la que tenia davant i feia com una cadena i era molt vistós.

Ens va agradar molt aquesta visita.