Dues professores del Claret a l'Eduhack

22 de novembre Col·legi

L'Eduhack és un esdeveniment de cocreació dirigit a professors i professores de diferents àmbits i nivells, organitzat per mSchools i en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i GSMA. El passat 18 de novembre es va celebrar simultàniament a 4 seus (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) per acollir a un total de 800 participants, amb la fita de crear noves i innovadores experiències educatives.

Dues professores del col·legi Claret de Barcelona van tenir la sort de poder assistir-hi: la Núria Domènech i la Thais Soler, les quals es van unir a altres docents en equips pluridisciplinaris per dissenyar propostes educatives relacionades amb un dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Mitjançant la metodologia del Design Thinking, cada equip va detectar problemes i oportunitats dins dels diferents àmbits, es van escollir els usuaris potencials, es van fer pluges d'idees i es va acabar prototipant una solució creativa amb l'objectiu d'aplicar-la a l'aula durant aquest curs.

L'equip de la Núria va desenvolupar una proposta per conscienciar a l'alumnat sobre els productes que consumim i les conseqüències d'això per al planeta i la societat, mentre que l'equip de la Thais en va desenvolupar una altra per potenciar l'esperit sobre els valors que transmeten els mitjans de comunicació.

Va ser una jornada molt productiva i interessant!