ESO i Batxillerat

ESO  

Batxillerat

 
ESO

Jocs Florals Escolars del Districte de Gràcia, 2015
Irene Muñoz, de 3r d'ESO B, va obtenir el 1r premi en la categoria de 3r i 4t d'ESO de prosa, amb el text: Quan el venti Marina Ciruelos, de 2n d'ESO C, va obtenir el 3r premi en la categoria 1r i 2n d'ESO de prosa, amb el text: La carretera de terra.


Jocs Florals Escolars del Districte de Gràcia, 2014

Laia Brossa de 4t ESO C va obtenir el 1r premi en prosa de la seva categoria, 2n cicle d'ESO.
 

Primer premi concurs de dibuix del Saló del Còmic, 2013
En Daud Al-Gwieriy, alumne de 2n d'ESO del Claret, ha guanyat el primer premi del concurs de dibuix de COMIC que organitzava l'editorial NORMA, per la revista DIBUS del SALÓ DEL CÒMIC d'aquest any. 
 

Cercle d'Economia, 2012
El Claret queda finalista del premi d’Educació 2010 de la Fundació Cercle d’Economia
El Col·legi Claret va quedar finalista del III Premi Ensenyament Fundació Cercle d’Economia que es va celebrar el passat 15 d’abril. El premi va ser un diploma de finalista i una visita guiada al complex de Sant Benet de Bages de l’Obra Social de Caixa Manresa.

El Jurat va valorar molt positivament la proposta pedagògica del Col·legi Claret. En especial, van estar molt satisfets amb el Pla estratègic de millora de la qualitat educativa que està duent a terme l’escola, i té com a objectiu millorar la taxa de graduats d’ESO. I és que els resultats són clarament exitosos: en els darrers set cursos la taxa de graduació a 4t d’ESO ha passat del 80% al 96% dels alumnes, molt per sobre de la mitjana a Catalunya.

La resta d’escoles finalistes van ser El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer, el Centre d’Estudis Joan XXIII, de l’Hospitalet de Llobregat, i l’escola La Sínia, de Vic. El projecte més valorat va ser el del Centre d’Estudis Joan XXIII, que van guanyar el primer premi (una dotació de 25.000 euros) amb el seu programa de seguiment dels alumnes de Formació Professional.

Des del butlletí felicitem a totes les escoles finalistes, i rebem amb entusiasme el nou premi per al nostre centre educatiu.
 

El Periódico - XI edició dels premis escolars 
Premi per als nostres aprenents de periodistes
Ja fa uns quants cursos que els alumnes de 1r de l’ESO participen, des de l’àrea de català, en el taller “El Periódico a l’escola”. De vegades hem elaborat el nostre diari en format digital i altres vegades en format paper. És una activitat que agrada molt l’alumnat perquè aprenen força sobre el món del periodisme alhora que passen una bona estona treballant tots plegats.

Aquesta setmana ens han comunicat que la nostra escola ha aconseguit el premi de la XI edició dels premis escolars que atorga El Periódico de Catalunya. Per bé que els diaris –en format paper– que van elaborar els tres grups-classe de 1r d’ESO el curs passat van agradar molt al jurat, el premi de 1r cicle ha estat concedit al grup de 1r A.

No cal dir que estem molt contents per haver estat distingits amb aquest guardó d’entre totes les escoles catalanes que van participar en la passada edició i que ja ens preparem, alumnes i professors, per assistir a l’acte de lliurament dels premis a les escoles guanyadores que se celebrarà el proper dia 10 de novembre amb la presència del sotsdirector d’El Periódico de Catalunya i del Conseller d’Educació.

I, com a bons periodistes, tan bon pont tinguem més notícies, seguirem informant.
 

Segon Premi d'Excel·lència Ramon Valldeoriola Soler
L'alumne David Llonch del col·legi Claret va aconseguir el 2n lloc en el II PREMI D'EXCEL·LÈNCIA RAMON VALLDEORIOLA SOLER. El premi va destinat a alumnes de 4t d'ESO del Barcelonés i Baix Llobregat que excel·leixen en els resultats acadèmics. Hi van participar 8 alumnes del nostre col·legi. Enhorabona a en David i a tots els que l'acompanyem en el seu trajecte educatiu.


Batxillerat

12a edició Premi Poincaré, 2015

L'alumne Nil rodellas, de 2n de Batxillerat A, ha obtingut una de les 7 mencions de la 12a edició del Premi Poincaré que lliura la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, pel Treball de Recerca que porta per títol "Aquí sobren parla·leles, o n'hi falten!" que estudia les geometries no euclidianes.
 

Premis Treballs de Recerca, URL, 2015
L'escola Superior de Disseny, centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, ha guardonat amb la distinció de la institució a l'alumna Laura Gibert de 2n de Batxillerat A pel treball "El procés creatiu d’un conte instrumental: de l’emoció a la partitura i de la partitura a l'emoció" en la 14a edició dels premis Ramon Llull a Treballs de Recerca.
 

Intel Isef Special Awards, 2015
Inés Martínez, de 2n de batxillerat A, va ser guardonada, juntament amb uns 1.700 estudiants de secundària de més de 75 estats, països, regions i territoris, amb l'oportunitat de participar a l'INTEL ISEF Special Awards, un concurs mundial de recerca on els alumnes mostren la investigació que han desenvolupat durant el darrer any. L'esdeveniment va tenir lloc a la ciutat de Pittsburgh el passat mes de maig.

La Inés Martínez ha treballat en el desenvolupament d'un model informàtic per visualitzar i entendre millor la localització de l'origen i el procés de les crisis d'epil·lèpsia.
 

Premi Desafío Emprende, de l'Obra Social La Caixa, 2015
La miniempresa Go-flakes, creada dins de l’assignatura d’economia de l’empresa de 1r de batxillerat per les alumnes: Paulina Álvarez, Anna Vallcorba, Mariona Codina, Maria Olaria, Irene Pardo i Lídia Anglí, va ser seleccionada d'entre un total de 1000 projectes desenvolupats dins del programa KitCaixa Joves Emprenedors (KCJE) per participar al Campus Repte Emprèn 2015, que es va celebrar del 6 al 9 de maig de 2015 a Madrid. 
 

Jocs Florals Escolars de Barcelona, 2015
La Laura Gibert, de 2n de batxillerat A, va obtenir el premi de poesia en la categoria secundària-post-obligatòria amb el text: Les portes.


Exporecerca Jove, 2015

Inés Martínez, de 2n de batxillerat A, va presentar el treball de recerca: "De l’electroencefalograma a la imatge. La representació gràfica de l’activitat cerebral" a la XVI edició del certamen internacional Exporecerca Jove i va ser guardonada amb el Premi especial atorgat per la Fundació Catalunya-La Pedrera.
 

Medalla d'or a la V Olimpíada de Biologia de Catalunya, 2015

La Societat Catalana de Biologia amb el suport del Col·legi de Biòlegs de Catalunya i les universitats catalanes amb estudis de biociències, organitza cada any l'Olimpíada de BIologia de Catalunya. Aquesta iniciativa va dirigida a tot l’alumnat de segon de batxillerat de Catalunya, i té com a objectiu estimular i implicar als estudiants en aquesta ciència, estimulant el coneixement adequat de qüestions com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i tractaments de malalties, entre molts altres.

Enguany, Inés Martínez del Claret ha obtingut medalla d'or i ha estat classificada per a la fase estatal.

La prova teòrica de la V edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, es va portar a terme el passat dissabte 7 de febrer, de 10h a 11.30h del matí, simultàniament a les diferents seus, amb 200 participants a la Facultat de Biociències de la UAB; 30 participants a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona; 30 participants a la Universitat de Lleida; 30 participants a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; i 30 participants a la Universitat de Vic.

Els vint i un alumnes amb la millor nota de la fase teòrica van passar a la final, una prova pràctica, la qual es va dur a terme el passat dimecres, 11 de febrer, de 15.00h a 18.00h, a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’exercici consistia en la resolució de tres problemes pràctics en què els participants havien de dissenyar estudis, realitzar experiments senzills, preparar o examinar mostres, analitzar dades i plantejar solucions.

Es van concedir tres medalles d'or, tres medalles d'argent i medalles de bronze a la resta de finalistes. Els tres alumnes amb la qualificació més alta van rebre el diploma corresponent de guanyadors de l’edició 2015, una medalla i un obsequi.
 

Premi d'Oratòria d'ESADE, 2015

El 10 de febrer de 2015, sis alumnes de l’escola Claret (Mar Planas, Josep Anton, Joan Graell, Sergi Àlex, Daniel López i Cristobal Sarrias), amb la companyia de la professora d’economia i empresa Mercè Fitó, van participar a la 4a edició del debat pre-universitari que organitza ESADE.

Aquest any el tema eren les taxes universitàries. La jornada va començar a les 15.30 i va durar unes 6 hores, on els alumnes van aprendre com es duu a terme un debat d'alt nivell, així com una gran multitud de conceptes tècnics a l’hora de debatre.

Els alumnes del Claret van participar en els dos debats preeliminars i es van quedar a les portes de la final obtenint 84 punts, quedant-se així a tan sols 4 punts del segon classificat. Un any més, els alumnes de l’escola participen i competeixen en el prestigiós debat d’ESADE i tornen a treure’n profit tan a nivell de coneixements com a nivell de resultats.
 

Programes d'excel·lència, 2014

Els alumnes Inés Martínez i Nil Rodellas, de 1r de Batxillerat han estat seleccionats per 2 programes d’atenció a l’excel·lència organitzats per entitats universitàries. La Inés ha estat seleccionada pel programa Bojos per la biomedicina, del qual podeu trobar més informació aquí. En Nil ha estat seleccionat pel programa Bojos per la Bioquímica, del qual podeu trobar més informació aquí.

Ambdós programes es realitzen els dissabtes al matí de l’any 2014, i s’han iniciat el passat mes de gener, i s’imparteixen en català, castellà i anglès.

Junior Achievemen, 2013 

Wifinc
Un grup d'alumnes de 1r de batxillerat (Aleix Ballestero, Òscar Bergillós, Pablo Estrada, Jordi LLonch i Bernat Truc) han creat l'empresa Wifinc en el marc d'un programa de joves empresaris impulsat per l'Obra Social La Caixa i la Fundació Junior Achievement. Aquest programa educatiu es realitza cada any a nivell mundial i té l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves de 14 - 18 anys. Wifinc, empresa destinada a comercialitzar un Wi-Fi Booster (un amplificador de la senyal de WiFi) ha estat la guanyadora de la final catalana de miniempreses, a la qual hi participaven més de 300 miniempres d'escoles de tot Catalunya. I a nivell estatal ha obtingut el Premi a la "Millor innovació de l’any”. Però el projecte Wifinc ha destacat més enllà d’aquesta competició, i ha obtingut també:

- Beca de l'IESE per valor de 1.000€ pel cost de la patent.
- Participació al 72 Fòrum d'Inversors Privats – IESE.
- Reconeixement pel 1r Premi Junior Achivement a la gala del XX Premi Jove Empresari 2012 organitzat per l'AIJEC (Associació de Joves Empresaris de Catalunya) al Camp Nou.

Tots aquests premis i reconeixements han anat acompanyats d’un fort ressò als mitjans de comunicació. Entre d’altres, han parlat de Wifinc: El Confidencial, El Periódico, Diari ARA, TV3, TVE, RNE, Expansión, La Vanguardia, Ràdio La Xarxa.
 

L'empresa USBusiness creada per alumnes de 1r de batxillerat el col·legi Claret de Barcelona s'ha classificat per la final estatal del concurs Miniepresas organitzat per Junior Achievement. Dins la matèria d'Empresa l'alumnat ha de crear una empresa per realitzar-ne tot el seu cicle vital: fundació de l'empresa, disseny de l'organigrama, repartiment de responsabilitats, recerca de fons, creació d'un producte, producció, comercialització, ..., i acabar amb el tancament de l'empresa. L'empresa USBusiness ha estat qualificada com una de les 12 millors de tot l'estat.
 

Els dies 7 i 8 de març de 2013 l’alumnat de Batxillerat que cursen la modalitat de Social van participar en el Global Enterprise Project Barcelona Challenge (GEP). Consisteix en una competició d’emprenedoria on durant un dia i mig els i les alumnes han de trobar una solució innovadora a alguna de les desigualtats provocades per la globalització fent ús de les noves tecnologies. Glòria Melgarejo, alumna de batxillerat de la nostra escola, va quedar finalista del Global Enterprise Project entre els més de 100 alumnes que hi van participar.

Premi d'oratòria d'ESADE, 2013

El passat dimarts 16 d'abril un grup d'estudiants de 1r de Batxillerat B van guanyar el premi d'oratòria d'ESADE.
 

Universitat Internacional de Catalunya
L'alumne Carles Tolosa de 2n de Batxillerat A obté una beca per a estudiar 1r curs de Medicina o qualsevol estudi de grau de la Universitat Internacional de Catalunya UIC gràcies al Treball de Recerca realitzat entre els dos cursos de Batxillerat que porta per títol "Efecte antimicrobial de diferents productes d’higiene bucal", i que ha estat tutoritzat per l'Anna Clavaguera.
 

Distinció PAU
Distinció de les PAU otorgat pel Consell d'Universitats a aquells alumnes que han obtingut una qualificació superior a 9:

Albert Edo (9.00 ) 2014
Marta Farran (9.05) 2013
Alejandro Molina (9.00) 2013
Clara Carrera (9.05) 2012
Silvia Mata (9.32) 2008
Albert Puigdellívol (9.02) 2007
Francesc Bas (9.34) 2007
Clara Oliveras (9.35) 2005
Mireia Gili (9.14) 2004
Roger Sanchez (9.44) 2003

 

Distincions Facultat de Química
Alumnes seleccionats en el concurs per realitzar el curs intensiu de Bioquímica a la Facultat de Química:

2008 Berta Perdigués
2005 Xavier Elduque
2003 Leticia Liste