Alumni

Xerrada i debat amb Xavier Güell, exalumne de l'escola

El passat 20 de gener, l'alumnat de Batxillerat i 4t d’ESO que cursen la matèria de Biologia, van assistir a una xerrada-debat amb Xavier Güell, exalumne de l’escola i amb una brillant i exitosa trajectòria acadèmica i professional.

En Xavier va cursar tots els seus estudis al Col·legi Claret i quan va acabar el batxillerat va estudiar Medicina a la Universitat Pompeu Fabra. L’any 2016 va fer les proves i tràmits necessaris per poder exercir de metge i d’investigador als Estats Units, començant tot seguit la seva tasca professional en prestigioses universitats nord-americanes. De 2016 al 2019 es va especialitzar en la investigació del cerebel al Massachusetts Institute of Technology i a la Universitat de Harvard.

Des de l’any 2019 és metge resident a la esmentada Universitat de Harvard i en concret al Massachusetts General Hospital, i dedica gairebé tot el seu temps a diagnosticar i tractar pacients amb patologies neurològiques de tot tipus: malalties degeneratives, epilèpsia, ictus, tumors, infeccions, malalties inflamatòries, malalties psicosomàtiques, o qualsevol tipus de malalties que afectin al sistema nerviós central o perifèric.

Els objectius de la trobada han estat múltiples, per una banda pretenem que el Xavier pugui servir de model i de font d’inspiració, però alhora volem que la conversa ajudi als/les nostres alumnes a conèixer de primera mà les possibilitats existents en acabar una carrera de ciències, i ajudar-los a afrontar la presa de decisions sobre el seu futur acadèmic i professional d’una manera raonada, il·lusionant  i fructífera i amb el convenciment de que amb entusiasme i esforç totes les fites són possibles.

La trobada ha estat molt útil i inspiradora pels nostres alumnes i sens dubte també els ajudarà a prendre les millors decisions sobre la seva trajectòria acadèmica.