Alumni

Xerrada amb Pau Ortega, exalumne de l'escola

Aquest dijous 3 de febrer, els i les alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat que cursen l’optativa de Tecnologia han assistit a una presentació sobre la Formula Student, una competició automobilística d’estudiants d’enginyeria de tot el món. L’explicació l’ha fet en Pau Ortega, exalumne de l’escola, estudiant de de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i participant del Formula Student amb l’equip UPC EcoRacing.

La Formula Student representa el cim de la competició automobilística d’estudiants d’enginyeria de tot el món. En els diferents circuits que acullen l’esdeveniment, cada any hi participen al voltant d’un centenar d’equips formats per estudiants d’enginyeria en les diferents disciplines que dissenyen, construeixen, desenvolupen i competeixen amb vehicles monoplaça. Les proves són avaluades per un conjunt d’experts en automoció, que tenen en compte els aspectes tècnics del projecte, així com el disseny i les possibilitats de comercialització del vehicle. També es posa a prova el rendiment i el comportament del vehicle a la pista, tenint en compte aspectes com la seva capacitat de maniobrabilitat, l’adherència lateral, l’acceleració i l’eficiència del monoplaça.

L’EcoRacing, l’equip d’estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), va aconseguir el primer lloc a la Formula Student Switzerland, que va tenir lloc entre el 14 i el 18 de juliol de 2021.

En la xerrada també hi ha hagut una part d’orientació acadèmica, el Pau ha donat consells de com afrontar els estudis de batxillerat i universitaris, i els ha explicat la importància de formar part de projectes com el Formula Student ja que representen una experiència laboral real i un gran aprenentatge personal molt valorat per les empreses.

La trobada ha estat molt útil i inspiradora per l'alumnat i sens dubte també els ajudarà a prendre les millors decisions sobre la seva trajectòria acadèmica.