BATXILLERAT

Landawake al campus The Challenge

The Challenge és un programa que pretén impulsar el talent entre els i les joves i convertir a l'alumnat en worldshakers: persones compromeses amb els reptes del segle XXI.

Des de l'escola, hem incentivat la participació de l'alumnat per tal de contribuir al canvi, motivant-los a treballar projectes alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i presentar-los a The Challenge.

Durant la primera fase, van participar més de 7.000 alumnes i es van presentar més de 1.900 projectes innovadors i sostenibles que impactin de manera positiva en la societat. La primera etapa es va centrar en la ideació i conceptualització de les iniciatives en transformació sostenible.

D'aquests projectes, només 100 han estat seleccionats per a participar en el campus, i des de l'escola, hem participat amb el grup 'Landawake':

  • Ivan Rodríguez, Arnau Bujías, Adrià Guiral i Joan Ferrer

@land.awake és un recipient cilíndric amb hidrogel que proporciona aigua als cultius de manera regulada. Amb aquesta proposta, es pot reduir el consum fins a un 30%, utilitzant sensors i tecnologia, evitant la sobre hidratació, estalviant aigua i millorant l’eficiència agrària.

El seu projecte ha estat seleccionat i han participat, juntament amb uns 400 nois i noies, en el campus els dies 8, 9, 10 i 11 de maig. Durant 4 dies, han creat aliances, han rebut el consell dels EduCoaches, han treballat per millorar els seus projectes i, finalment, l’han presentat davant del jurat.

Fomentar el compromís social de l’alumnat, és un dels reptes més importants que cal aconseguir perquè adquireixi valors que li permetin connectar amb el món que l’envolta.

Per fer-ho cal promoure activitats que vinculin els seus interessos amb les problemàtiques de l’entorn, perquè finalment comprovi que pot ser capaç d’aportar el seu gra de sorra per millorar la societat.

Enhorabona per la feina feta, pel compromís social i per l’esperit emprenedor!