Què sentim quan estem...?

Etapa 3-7

Aquest mes, els nens i nenes de P4 han iniciat un projecte per treballar les emocions. Per tal de poder abordar aquest tema tan complex de manera entenedora i propera, el projecte utilitza com a eix principal el conte "El monstre de colors", de l'autora i il·lustradora Anna Llenas. 
 
El protagonista d'aquest conte és un monstre molt diferent als altres, ell no fa por i té un garbuix d'emocions a dins que el fan sentir desconcertat, no sap què li passa i vol desfer l’embolic. Inquiet per trobar una solució, està enviant cartes als nens i nens de P4 demanant-los ajuda. A través de les diferents cartes els hi explica què li passa per tal que l'ajudin a entendre quina emoció està sentint.
 
Al llarg de tot el projecte treballen la por, la ràbia, l'alegria, la tristesa, la calma i l'amor. A partir d'activitats i dinàmiques els nens i nenes poden identificar i verbalitzar allò que és tan difícil d’expressar: les seves emocions i sentiments, tot reflexionant sobre com es senten amb cada una d'elles. A més a més, de cada emoció els infants busquen algun element de casa que la representi i el porten a l'escola per compartir-lo amb els companys: una foto, una joguina, una cançó, un conte...
 
Dins del nostre projecte educatiu, l'educació emocional hi té un paper molt important. És molt necessari que els alumnes, des de ben petits, aprenguin a gestionar les pròpies emocions per tal de poder construir les seves primeres relacions socials amb empatia i de dotar-se d'una intel·ligència emocional.