Presentacions "Les costures de l’anell", d’Oriol Ràfols

Col·legi

L’Oriol Ràfols, professor de l’Escola, va presentar la seva última novel·la, Les costures de l’anell, el passat 11 d’abril a la llibreria Barra/Llibre i el 24 d’abril a la Sala Claret, acompanyat respectivament pels també docents de l’Escola Rafael Banegas i Judit Figuerola.

Els diàlegs van tractar sobre la possible classificació genèrica, la construcció dels personatges, la ironia que recorre tota la novel·la i les múltiples referències que apareixen. El públic també va participar, preguntant a l’Oriol sobre la possible inspiració en fets reals o com construir un personatge versemblant.

Aquest llibre, que va guanyar el VII Premi Gregal de Novel·la, és una història que no pots abandonar tant fàcilment, tot i no ser un text assequible ni una lectura de platja qualsevol, sobretot per la importància dels detalls i les petites pistes que va deixant el narrador. Us deixem amb la sinopsi.

“El Miquel Sarroca, regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, es troba retingut en una habitació. No sap si es tracta d’un segrest exprés, o d’una venjança política, o d’algun afer pendent del seu passat a com a director de Teixits Rius... L’Ona Fontanals, que el custodia, no sembla tenir gaire experiència, ni tampoc ser la responsable final del seu segrest, tot fa pensar que té altres preocupacions més urgents. El Ricard Montagut, el cap del partit a la comarca i mentor del Miquel, segurament trobarà la forma de treure’l de la situació encara que a mesura que el segrest avança cada vegada es fa més difícil entendre què està succeint.

El Miquel passa les hores examinant la seva vida i imaginant com hauria de ser un segrest com cal. L’Ona aviat decidirà que ja en té prou d’ensurts i que cal posar punt final al segrest. Però el Ricard està decidit a treure el màxim partit de l’afer. Vol aprofitar la popularitat recentment adquirida pel seu amic per promoure la candidatura del Miquel a l’alcaldia.”