Passejant per Barcelona

Batxillerat

El passat dimecres 16 d'octubre, l'alumnat de 2n de Batxillerat va viure un intens dia d’història sobre el terreny. Van recórrer monuments amb Història i van visitar el Born Centre Cultural i el Parlament de Catalunya. En Marc Llorens de 2n de Batxillerat B ens ho explica detalladament:

Els alumnes de 2n de Batxillerat vam fer una passejada per la nostra ciutat, per tal de veure monuments amb història.

Vam sortir a les 8:30, direcció Passeig de Sant Joan, on hi ha l’escultura d’Anselm Clavé. Però qui va ser aquest senyor? Clavé va ser un polític, compositor i fundador del moviment coral a Catalunya.

Vam anar xino-xano carrer avall i vam poder observar diversos monuments al llarg del passeig de Sant Joan, com la Font d’Hèrcules, el monument a Jacint Verdaguer o el Monument al Doctor Robert.

Bartomeu Robert va ser el 66è alcalde de Barcelona des de l’any 1899 fins el 1901. Va ser anomenat president de la Lliga Regionalista (Partit Polític Conservador).

Si voleu veure una altra escultura dedicada a ell, podeu anar a la Plaça de l’Ajuntament de Sitges, la trobareu a prop de l’església.

També vam visitar el monument a Rafel Casanova, la placa a Lluís Companys i l’Arc del Triomf.

L’esmorzar el vam prendre al costat del Mercat del Born. Aquest mercat, va ser un dels primers edificis construïts amb ferro, i el seu arquitecte es va inspirar en els edificis de les Halles de París. L’any 2002 es volia instal·lar la Biblioteca Provincial però en aparèixer restes arqueològiques, es va optar per canviar de plans.

La visita al seu interior va ser molt interessant, ens vam dividir en grups per tal de poder escoltar millor les explicacions que ens donaven.

Ens van explicar com es vivia en l’època, ens van ensenyar els plats que feien servir per menjar, les joies que feien servir, i fins i tot trossos de bombes que va tirar a la ciutat. També ens van ensenyar algunes cases i ens explicaven quines famílies hi vivien i en que es guanyaven la vida.

Mentre el guia ens anava fent les explicacions jo m’imaginava com deuria haver sigut aquell lloc quan la gent hi vivia.

Però de tot el dia, el que més ens va agradar, va ser poder visitar el Parlament.

L’edifici havia de servir per defensat la ciutat, però no va ser així. El seu ús va anar canviant al llarg dels anys fins arribar a ser l’actual Parlament.

Un cop vam entrar, personalment em va cridar l’atenció les dimensions de la sala, per la televisió sembla molt més gran. El fet de que tot està emmoquetat i que tot és de fusta amb aquelles làmpades enormes que hi ha penjades del sostre, és impressionant. 

El que es pot veure en la imatge és l’Arc del Triomf, al seu costat es troba la placa commemorativa a l’expresident de Catalunya Lluís Companys.