Maria Vidal: menció especial al XIII Premi de Recerca per a la Pau

14 de juny Batxillerat

El passat dia 5 de juny la nostra alumna Maria Vidal amb el treball "Les segones oportunitats. Les persones amb antecedents penals i el món laboral" va ser premiada amb una menció especial al XIII Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de Batxillerat, que convoca anualment la Universitat de Barcelona, impulsat per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i compta amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte d’entrega dels guardons va tenir lloc a l’Aula Capella de la Universitat de Barcelona.

El jurat, format íntegrament per professorat de la Universitat, va decidir atorgar la menció a aquest treball que investiga si les persones amb antecedents penals tenen dificultats a l’hora de reincorporar-se al món laboral. Per a dur a terme aquesta investigació la Maria ha fet un ampli estudi del marc legal i ha realitzat nombroses entrevistes a professionals com psicòlogues, cossos policials, metges, treballadors de l’administració, interns de centres penitenciaris, i diferents càrrecs i treballadors del Tercer Sector.

Finalment, la Maria fa una original proposta per donar una empenta efectiva a la reinserció social. El jurat valorà, amb les seves pròpies paraules, “l’originalitat de la temàtica, el raonament crític i l’ús de documentació i fonts primàries”.

Felicitem la Maria per tan bona feina i estem orgullosos de poder comunicar-ho a tots vosaltres. Enhorabona!