Fem de periodistes i jardiners

27 de novembre Etapa 8-11

Els alumnes de 4t d'Educació Primària amplien els seus coneixements de Medi al Passeig Sant Joan i a les classes, compartim amb vosaltres la experiència descrita per ells.

Els alumnes de 4t al Passeig

Hola, sóc la Carla, la periodista. Ara us explicaré el que han fet els nens de 4t del Claret.

El dia 7 de novembre va anar una noia a explicar-los coses del Passeig de Sant Joan. L’Aina, és així com es diu la noia, els va posar un PowerPoint sobre noms d’alguns arbres del passeig; alguns són l’olivera, el fals pebrer i el plataner. Va explicar-los que farien tres sessions relacionades amb el passeig. La primera era el PowerPoint de l’Aina.

La segona sessió va ser al davant del mercat del passeig, en un tros de terreny que tenia molta terra per plantar; allà es tractava de plantar plantes i tots els alumnes van sortir esverats!

La tercera sessió va ser per tot el passeig. Els alumnes havien de recollir moltes fulles per fer un Herbari. En van recollir de molts tipus: ovalades, serrades, compostes...Les fulles compostes m’han dit que són unes fulles formades per folíols, que semblen fulles petites.

Segons l’opinió de tots els nens tothom hauria de contemplar i cuidar aquesta preciositat d’arbres que tenim al passeig. Si heu vist algun arbre dels que he dit contempleu el seu fruit.

                                                                                                             Carla Mozo 4t B"

"La meva experiència al Passeig

El 7 de novembre va vindre l’Aina i ens va explicar coses sobre els arbres. Aquests arbres que ens va ensenyar em van semblar molt interessants.

La Bet és qui va fer la preparació i l’explicació sobre els arbres.

Alguns dels arbres eren l’arbre de l’amor, el fals pebrer, l’olivera, el plataner i, un arbust, el pitòspor.

Aquests arbres són els que vam veure i vam agafar fulles dels arbres.

Quan va vindre l’Aina ens va fer preguntes de les fotos que ens va ensenyar.

El 14 de novembre vam sortir del col·legi per anar a fer la plantació al Passeig de Sant Joan. Hi havia l’Aina i la Bet.

                                                                                                          Axeran Pascual 4t B"