El Born: un espai d’història i memòria

27 de novembre Batxillerat

La setmana passada els alumnes de 2n de Batxillerat van visitar al Born Centre de Cultura i Memòria les restes arqueològiques que mostren la història de Barcelona des d’època romana fins a inicis del segle XVIII.

Però concretament la visita es va centrar a contemplar i, sobretot, a recórrer el jaciment de l’Antic Mercat del Born per fer una aproximació a la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII.

Trepitjar també els carrers de la ciutat que va resistir el setge de les tropes de Felip V fins la capitulació de l’11 de setembre de 1714.

Van conèixer a l’interior del jaciment una part dels carrers destruïts per la construcció de la Ciutadella; van poder observar les cases distribuïdes en illes diferents i valorar la vital importància del Rec Comtal per al desenvolupament de les activitats artesanals que es duien a terme en aquella època.

Història, memòria i passat perquè els nostres joves d’avui valorin uns episodis culminants de la història de la nostra ciutat.