Altres

El passat 6 de març més de 200 corredors/es de la nostra escola (entre alumnes, pares, mares i professors) van participar en la tradicional Cursa Pàlcam.

Els més destacats, a nivell de resultat, i que van rebre el trofeu corresponent van ser:

Laura Blanco: 1a classificada, AA Femení 
Aloma Vives: 2a classificada, AA Femení 
Alba Amat: 3a classificada, Junior Femení 1998-99
Enric Garcia: 1r classificat, Cadet Masculí 2000-01 
Josep Flotats: 2n classificat, Infantil Masculí 2002 
Jordi Font: 2n classificat, Aleví Masculí 2005 
Nuria Florensa: 1a classificada, Benjamí Femení 2006
Laura Mercadé: 3a classificada, Pre-benjamí Femení 2009
Max Teixidó: 2n classificat, Pre-benjamí  Masculí2009

Podeu consultar totes les classificacions en el següent enllaç: 
Palcam - Classificacions


Premi Educació Blanquerna 2015

Xavier Melgarejo ha estat guardonat amb el Premi Blanquerna Educació 2015.

Aquest premi distingeix una persona o una institució que es caracteritzi per la seva aportació significativa a l’educació, però també que representi a Blanquerna pel que fa als valors i les formes d’entendre l’educació. Melgarejo s’ha convertit en un referent en el món pedagògic especialment pel seu coneixement del model educatiu finlandès.

Més informació aquí


7 corredors del Claret entre els classificats de la Cursa Palcam
El passat 22 de març més de 300 corredors/es de la nostra escola (entre alumnes, pares, mares i professors) van participar en la tradicional Cursa Pàlcam.

Els més destacats, a nivell de resultat, i que van rebre el trofeu corresponent van ser:

David Melgarejo Artigal: 2n classificat, Masculí 2007
Jordi Font Tàrrega: 2n classificat, Masculí 2005
Aitana Pérez de Arenaza García: 1a classificada, Femení 2001
Sara Ruiz Chifoni: 3a classificada, Femení 2001
Àlex Mulero Villariño: 2n classificat, Masculí 1999
Alba Amat Fernández: 2a classificada, Femení 1998
Arnau Vilella Moix: 3r classificat, OPEN Masculí

Podeu consultar totes les classificacions en el següent enllaç: Palcam - Classificacions

Xavier Melgarejo rep la condecoració «La Creu de Cavaller de la Rosa Blanca de Finlàndia, 2014

El 31 d'octubre de 2014, l'ambaixador Roberto Tanzi-Albi va otorgar, en nom del President de la República de Finlàndia Sauli Niinistö, la condecoració de la Creu de Cavaller de la Rosa Blanca de Finlàndia, a Xavier Melgarejo, per la seva gran tasca de difusió del sistema educatiu finlandès.

Des de la publicació de la seva tesis doctoral, el 2005, sobre la formació del professorat a Finlàndia, en Xavier ha fet conferències sobre el sistema educatiu finlandès en nombrosos seminaris i congresos a Espanya i a Amèria Llatina. Aquesta tasca de difusió s'ha vist ampliada a través de les varies entrevistes a diferents mitjans de comunicació.

Universitat Politècnica de Catalunya, 2011

A l’acte de graduació de la promoció 2010/2011, en Xavier Escayola va rebre el premi al millor expedient d’Enginyeria en Telecomunicacions / MASTEAM.

En Xavier va iniciar els estudis d’E.T. de Telecomunicació, esp. en Sistemes de Telecomunicació a l’EETAC l’any 2005 procedent del Col·legi Claret de Barcelona. Va acabar aquestes estudis amb un treball fi de carrera en col·laboració amb la ESA.

Actualment es troba realitzant la seva tesi doctoral amb una beca FPI-UPC al Grup de Comunicacions òptiques (GCO) de la UPC, després d'acabar el seu projecte final de carrera a la Technische Universität de Viena, fent ús de les beques ERASMUS i MEC per a estudiants de màster.

Al Col·legi Claret de Barcelona, Xavier va realitzar el seu treball de recerca sobre la malaltia de l’Alzheimer que va ser valorat amb MH.

El seu treball fi de carrera a l’EETAC, va ser dirigit pel professor de l’EETAC Carlos Collado delDepartament de Teoria del Senyal i Comunicacions i en col·laboració, com ja s'ha dit, amb laESA, i va ser qualificat amb MH.

En acabar la carrera, va començar el MASTEAM on va continuar treballant en el projecte fent ús d’una beca PROFEDI durant el primer any.

A l’últim quadrimestre va realitzar el seu projecte final de carrera a la Technische Universität de Viena, fent ús de les beques ERASMUS i MEC per gent de Màster, que va ser dirigit pel professor Gerhard Doblinger i que també va ser qualificat amb MH.

Al tornar de la seva estada a Viena, va començar a treballar al GCO (Grup de Comunicacions òptiques) de la UPC amb l’objectiu de realitzar els seus estudis de Doctorat. Fins al dia d’avui ha estat col·laborant en el projecte europeu “Accordance”. Actualment es troba realitzant la seva tesi doctoral dirigida per la professora de l'EETAC Maria Concepción Santos, i amb una beca FPI-UPC.

Espera acabar la seva tesi en tres o quatre anys i viatjar pel món i treballar fora per acabar de completar els seus coneixements tècnics i en idiomes per finalment, tornar a Barcelona i trobar una bona feina que li permeti formar una família a la seva terra.

Enllaç al seu TFC: Estudio y medidas preliminares para el diseño de un filtro combline en banda [UPCommons]

Títol del seu PFC: Quality analysis of audio signals using Binaural Cue Coding