2n BATX · Visita a la Colònia Vidal

5 de desembre Batxillerat

L’alumnat de 2n de Batxillerat sortirà el proper dimecres 5 de desembre a visitar  la Colònia Vidal ,prop de Puig Reig

En la sortida veuran com era una colònia tèxtil de la Catalunya del s. XIX, i treballaran, in situ, l’organització i la vida diària d’una colònia tèxtil del riu Llobregat. La sortida s’inscriu en la matèria d’Història que estan cursant enguany.

Sortiran a les 8.30h. des de l’escola. Per tant, no han d’entrar a les 8.00h, sinó que han d’arribar a l’escola a les 8.30h per agafar l’autocar. L’activitat transcorrerà fins al migdia. Llavors tornaran en autocar i arribaran cap a les 16.00h, i aniran cap a casa. Cal que s’enduguin esmorzar i dinar.

 

"El Museu ens proposa conèixer com era la vida i el treball en una colònia tèxtil del 1900 fent un recorregut per l’interior de la Colònia Vidal que fins a l’actualitat ha conservat el patrimoni en la seva totalitat.

La Colònia Vidal es una de les colònies tèxtils que es van instal·lar al peu del riu Llobregat durant l'últim terç del segle XIX i els primers anys del segle XX per a utilitzar la seva aigua com a font d'energia. Va ocupar el darrer espai que quedava lliure entre Navàs i Berga, la zona on es va crear la principal concentració de colònies d'Europa. A partir del moment del tancament de la fàbrica, les noves idees apunten cap una revalorització del patrimoni trobant nous usos a les instal·lacions i així neix un Museu que permet explicar com era la vida a la colònies"