1r de Batxillerat A ·Sortida a Sant Joan de Déu

6 de novembre Batxillerat

El proper dimecres 6 de novembre al matí, els alumnes de 1r de batxillerat de ciències assistiran a una jornada organitzada per l'Hospital Sant Joan de Déu per a conèixer la recerca en l'àmbit de la pediatria que lidera aquest centre, en concret la recerca en fàrmacs adreçats al tractament de nens i nenes amb malalties minoritàries. 

El 80% de les malalties que afecten als pacients pediàtrics es consideren que són minoritàries donada la seva baixa prevalença. Per a moltes d'aquestes patologies no es disposen encara de tractaments adequats, per això és molt rellevant la recerca doncs és la única oportunitat que tenen de generar nou coneixement per a desenvolupar nous tractaments. 

La jornada compta amb el suport de FarmaIndustria, que realitzarà la primera presentació enfocada a presentar els assajos clínics en el nostre país. Seguidament la Dra. Mercè Pineda, neuropediatra de l'Hospital Sant Joan de Déu i reconeguda per la seva trajectòria professional en tot el món,  ens presentarà el context de les malalties minoritàries i el potencial de futur que té la teràpia gènica en aquest grup de malalties on es considera que el 80% de les causes d'aquestes patologies són genètiques.  

Finalment, comptarem amb la presència de Jordi Cruz, representant de FEDER a Catalunya i director de l'organització MPS Espanya. A més en Jordi ha estat un dels pares impulsors del tractament de teràpia gènica per a la malaltia de San Filippo. 

L'acte comptarà també amb la presentació de les darreres activitats que els nois i noies del KIDS Barcelona han realitzat en el darrer any. KIDS Barcelona és un grup de nois i noies adolescents amb els quals un cop al més el personal investigador del centre es reuneix per analitzar i millorar projectes de recerca. 

La jornada es tancarà amb la presentació d'una activitat adreçada als centres, per a poder treballar a l'aula l'aplicació de les xarxes socials en l'àmbit de les malalties poc freqüents. 

Hauran de portar l’esmorzar i una T-10. L’activitat comença a les 9:30 i acaba a les 12:30h. És una activitat gratuïta.

Quedarem directament a les 9:00 al vestíbul de l'auditori de l'Edifici Docent de l’Hospital de Sant Joan de Deu. Quan acabi l’activitat tornarem tots junts cap a l’escola.