1r Batxillerat · Visita Universitat de Vic

14 de novembre Batxillerat

Activitat dins del programa de la Setmana de la Ciència 2019

Què: Visita Universitat de Vic
Quan: 14 de novembre
 

Bioinformàtica: visualització de molècules

El taller vol despertar l'interès de l'estudiant sobre diferents aspectes de la biologia mitjançant eines informàtiques, d'una manera atractiva i interactiva. La sessió també vol donar a conèixer la bioinformàtica, una altra manera d'apropar-se a la ciència, paral·lela a la del laboratori convencional que tots coneixem. L'activitat es centra en la visualització informàtica de les molècules proteiques en què es basa la vida a la Terra i en la navegació per la xarxa a través de bases de dades relacionades amb el proteoma.

Com digerim el pa

Taller pràctic que dóna a conèixer la importància dels hidrats de carboni complexos en l’alimentació equilibrada tot descobrint la digestió del midó, que determina de forma qualitativa una activitat enzimàtica present a la saliva, l’a-amilasa. Aquest taller complementa els coneixements adquirits en les assignatures de biologia i química en relació als glúcids i els enzims.

Disseny i animació 3D

En aquest taller és fa una rapida introducció al disseny i animació 3D utilitzant el programari Blender. Mitjançant exercicis pràctics es va adquirint els coneixements necessaris per començar a utilitzar Blender i aprendre a crear continguts 3D per animació, impressió 3D o videojocs.

Modelatge 3D amb Fusion 360

Aquest taller proporciona a l'alumnat el coneixement de conceptes i eines bàsiques d'un programa de modelatge 3D d'ús professional de l'empresa Autodesk: Fusion 360. Un programa que està revolucionant el món del disseny i la fabricació digital pel seu potencial i caràcter gratuït en l'àmbit educatiu. S'aprendrà a convertir una idea en una realitat passant per totes les fases d'un procés de fabricació, fins i tot creant plànols tècnics.

Fisioteràpia i esport

El taller dóna a conèixer d’una manera atractiva i interactiva la Fisioteràpia i,concretament, la intervenció del fisioterapeuta en l’àmbit de l’esport. Consisteix en una sessió teoricopràctica en la qual es duen a terme algunes de les tècniques utilitzades habitualment en l’àmbit esportiu.

Visita guiada al SÍRIUS VIC, Centre per a l’Autonomia Personal

SÍRIUS VIC, Centre per a l’Autonomia Personal ofereix visites guiades per donar a conèixer aquest recurs on es poden veure i provar els diferents productes de suport (ajudes tècniques) que faciliten la realització de les activitats de la vida diària a les persones. Es poden conèixer solucions dirigides especialment a les persones amb discapacitat i les persones en situació de dependència i els seus cuidadors professionals o familiars. Aquest servei està obert a tothom i les visites estan dirigides a grups de professionals, entitats, col·legis professionals, centres educatius, empreses   i institucions. També s’ofereixen la possibilitat de realitzar una visita paral.lela a DIXIT VIC.

Economia circular, un nou model de negoci

 

El model d'economia lineal no és sostenible en un futur i per tant, és necessari que les empreses apliquin un model d'economia circular basat en conceptes com: compartir, llogar, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar. L'objectiu del taller és que cada grup d'alumnes, a partir d'una explicació teòrica del model d'economia circular i de la presentació de casos reals, faci una proposta d'una empresa que pugui aplicar aquest model d'economia. Al final cada grup haurà d'exposar la seva proposta i decidir a quina empresa està disposada a invertir 3.000 UViccoins.