Secundària

Xerrada d'Álvaro Vizcaíno: "Acceptació Radical"

L’Álvaro Vizcaíno, conferenciant i coach, va fer una xerrada el passat 20 de febrer als alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat sobre la por i la superació personal.

Vizcaíno era un empresari ambiciós i aventurer surfista, anava regularment a platges on les onades li permetien fer surf i sentir-se alliberat del món exterior.

En la xerrada, Vizcaíno va explicar que, tot i que la seva qualitat de vida i poder adquisitiu eren molt bons, no estava satisfet del tot, ja que sentia un buit interior.

Un dia qualsevol, durant una sortida de les tantes que havia fet per anar a fer surf, mentre caminava cap a un indret de Fuerteventura, un pas en fals el va fer caure i va relliscar fins a quedar penjat d’un penya-segat a 20 metres del mar i les roques.

Encoratjat, va decidir deixar-se caure just quan sentia que una onada passava per sota seu. Així i tot, es va trencar la pelvis i un braç. Un cop dins el mar, explicava Vizcaíno, que no tenia forces per sortir a la superfície i que el fet que es rendís i deixés de lluitar per pujar, contradictòriament, el va fer sobreviure.

Durant aquesta vivència extrema, que va durar tres dies, es va veure obligat a prendre decisions difícils per salvar la vida, vivint experiències surrealistes i aprenent a acceptar la por com un aliat i acompanyant en el seu camí; osa que va provocar un canvi en la seva vida.

Va explicar també com, per exemple, tenia pànic a parlar en públic, però aquesta experiència li ha permès avui en dia dedicar-se a fer conferències.

D’això també n’ha escrit un llibre i s’ha fet una pel·lícula, Solo, disponible en algunes plataformes online.

Les poderoses emocions que transmet durant la xerrada van acompanyades d’uns missatges transcendentals, d’acceptació i d’adaptació a les noves circumstàncies. La història d’aquest miracle explicat en primera persona pretén generar un clima de conscienciació sobre les capacitats i els límits que hom té, fent reflexionar al públic sobre com la por, “si negocies amb ella”, tal com proposa Vizcaíno, pot ser una eina per ajudar-nos en el nostre camí vital.

Els alumnes i professors van quedar molt satisfets de la xerrada i asseguren que ha estat una de les millors que han pogut presenciar.