BATXILLERAT

Visitem La Pedrera

Els alumnes del Col·legi Claret de 2n de batxillerat que cursen Dibuix Tècnic vam visitar la Casa Milà, coneguda popularment com a La Pedrera, el passat dilluns 27 de gener.

La Casa Milà consta com a Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO i és un edifici característic per l’arquitectura diferent a la usual de la ciutat. L’arquitecte de la qual va ser Antoni Gaudí i va ser construïda entre el 1906 i el 1912, sota l’encàrrec de la família Milà (d’aquí ve el seu nom). Tot i això, qui disposava de la gran fortuna per poder pagar aquella obra innovadora era la senyora Roser Segimon que va quedar viuda i va heretar la fortuna del seu exmarit ja que era un comerciant molt influent.

La visita va començar a la porta principal, cantonada amb Passeig de Gràcia i Provença. Allí ens va rebre en Sergi, arquitecte que treballava com a guia de la Pedrera. Un cop a dins, va explicar tot de característiques com els materials utilitzats per Gaudí i la relació que hi establia amb la natura cada racó de l’edifici. Vam passar per dos patis interiors els quals donaven lluminositat a cada pis i posteriorment vam pujar al terrat des d’on hi havia una molt bona vista de la ciutat. A continuació, vam baixar a les golfes on s’hi troben els arcs catenaris de diferent alçada. Aquí és on els empleats de servei feien la bugada dels inquilins. Finalment, vam visitar el pis de mostra ambientat en l’època dels inicis del segle XX.

En definitiva, durant la sortida vàrem aprendre molt sobre un edifici que molta gent local no hi ha entrat mai, ja que majoritàriament són només turistes els visitants.

Escrit per: Pau Roca, 2n Batxillerat

Altres Comunicacions
COL·LEGI

26 de febrer: Celebrem el Pink Shirt Day

Ens sumem a aquesta iniciativa en contra del bullying.
COL·LEGI

Festa de Carnaval