BATXILLERAT

L'altra Barcelona

El passat dimecres 29 de gener, els alumnes de 1r de Batxillerat van tenir l’oportunitat de descobrir diverses fundacions solidàries tals com: El Casal d’infants del Raval, La Fundació Pare Manel i la Comunitat de Sant Egidi. Aquestes institucions es dediquen a donar suport a les persones més desfavorides de cada barri com els nens i nenes de famílies pobres, en el cas del Casal.

Allà, diversos representants de cada associació van explicar què es feia en cada un d’aquests locals i els beneficis que aporten per a una societat més justa i amb igualtat d’oportunitats. També van explicar de quina manera treballen i per a qui és orientat el seu suport.

D’aquesta manera, respecte les altres vegades que s’ha fet aquesta activitat, “Ha estat un bon any” manifesta Oriol Ràfols, el principal organitzador de la sortida, ja que va haver-hi diverses sorpreses: el Pare Manel, de la fundació que duu el seu nom, havia anunciat que no podria assistir-hi però va poder-ho fer i, a diferència d’altres anys, al Casal d’infants del Raval, van poder fruir de la presència d’un testimoni de la vida al carrer i de la falta de recursos, en Tchaka, un jove africà que va marxar de casa als setze anys.

A més, com que els cursos d’anys anteriors havíem tingut temps de sobres per anar als diferents locals, enguany, es va proposar visitar diversos punts clau del barri per poder conèixer millor la realitat dels veïns que hi viuen.

Tot i això, alguns alumnes que van visitar aquestes fundacions creuen que, malgrat s’ho van passar molt bé, també voldrien poder participar de manera més activa al centre ajudant als desfavorits i poder parlar amb algun altre testimoni de l’ajuda que ofereixen aquests centres.

En conclusió, la majoria d’alumnes que van ser partícips d’aquesta sortida afirmen, com ho va fer la cap d’estudis de Batxillerat, Judith Pla, que aquesta excursió “Ha estat molt bé”.

Escrit per: Lluc Chavarria, 1r Batxillerat.
 

Altres Comunicacions
COL·LEGI

Festa de Carnaval

COL·LEGI

26 de febrer: Celebrem el Pink Shirt Day

Ens sumem a aquesta iniciativa en contra del bullying.