COL·LEGI

Celebrem la Setmana de la Pau

Cada any, el 30 de gener es celebra arreu del món el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), commemorant l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Al Claret, aprofitem aquesta diada per celebrar la Setmana de la Pau, una setmana durant la qual els diferents cursos realitzen activitats vinculades al foment i promoció de la cultura de pau, per tal de promoure valors com la solidaritat, el respecte, la tolerància i el diàleg.

A continuació us expliquem les activitats més destacades d'enguany: 

A Infantil han fet uns cors on els alumnes hi escrivien moments o situacions en les quals senten pau. A P3 també han fet un mural amb coloms de la pau, a P4 han treballat el símbol de la pau i a P5 han pintat mandales. Per últim, el dijous tot l'alumnat del parvulari va celebrar la festa de la pau, cantant i ballant cançons tots junts!

A Primària també han fet l'activitat dels cors i amb tots ells han fet el mural "Sento pau quan..." i han  decorat els passadissos. També han fet dibuixos d'accions que simbolitzen la pau i algunes classes han preparat cançons, poemes i manifestos. A més, l'alumnat de 6è, a partir de la visualització de vídeos, ha reflexionat sobre temes conflictius d'actualitat com: els refugiats, la violència de gènere, el bullying a l’escola i a l’esport, entre d'altres. I divendres a la tarda, com a activitat final de tota la setmana, les diferents classes de 6è representaran una reflexió sobre algun d'aquests temes. Alguns ho faran amb una cançó de rap, altres amb un roll play, altres amb una reflexió còmica o bé amb històries per reflexionar. 

A Secundària, els alumnes de 1r de Batxillerat han fet noves trobades sobre el projecte Herois, un programa per millorar la convivència i la prevenció de l’assetjament escolar. També han realitzat dues sortides del projecte "L'Altra Barcelona", el qual acompanya l'alumnat a alguns espais de Barcelona on poder palpar la realitat dels col·lectius més desafavorits de la nostra ciutat per tal de prendre consciència de la seva situació d’injustícia social. Per últim, l'alumnat de 2n de Batxillerat ha fet un taller de prevenció d’abusos sexuals amb la Fundació Vicki Bernadet.

Tot plegat, un ampli ventall d'activitats lúdiques i de reflexió per tal de seguir conscienciant al nostre alumnat envers la necessitat de ser persones actives per aconseguir la pau, tant en el nostre dia a dia a l'esola com en la societat que ens envolta.

 

Altres Comunicacions
COL·LEGI

Festa de Carnaval

COL·LEGI

26 de febrer: Celebrem el Pink Shirt Day

Ens sumem a aquesta iniciativa en contra del bullying.